luni, 29 octombrie 2007

The Blizzard - Kalopsia

Producatori relativ noi intrati in industria EDM (Lars-Christian Nyheim & Tore Vatle Jensen), mai exact in muzica trance, au lansat o productie impresionanta. Hitul Kalopsia a aratat, ca si in anul 2007 au fost productii melodice si euforice.
The Blizzard - Kalopsia a fost lansat pe label-ul Armind (Armada music) a lui Armin Van Buuren. Melodia si remixurile au fost promovate la mai multe emisiuni radio : ASOT (AvB), TATW (A&B) si a avut un succes peste masura. Au si de ce sa le acorde lumea atentie, sunt unii din putinii producatori de euphoric/melodic trance care sunt "fresh" si aduc un sunet nou acestui gen.

Kalopsia (Original club mix) incepe progresiv cu un sunet cu un baseline continuu si un sunet "dark" specific melodiilor psy. Buildupul contine cateva elemente subtile la care se adaoga pe parcurs o voce calma si calda, care nu zice decat cateva sunete fara nici un inteles anume, aducand mai multa "culoare" melodiei. Pe parcursul breakdownului vocea continua devenind din ce in ce mai adanca si trimite ascultatorul intr-o alta lume. Peakul si partea principala a melodiei aduc dinamism, baselineul intesificandu-se, la fel ca si vocea. Downfallul melodiei readuce ideea buildupului dar cu sunetele de clape cu un ecou mai lung.

Kalopsia (Original intro mix) este ceea ce arata si titlul, un intro, adica un inceput al melodiei mai prelungit cu elemente care nu se ragasesc in melodie. Fata de Original Club Mix, inceputul este dominat de un sunet impecabil de vioara, care te pregateste pentru melodia propriu zisa. Viorii i se adauga treptat si foarte lin baselineul si sunetele tech. Nici nu iti dai seama cand ai trecut din intro in "main-body"-ul trance. Pe parcurs se mai observa, dar foarte putin ritmul initial al viorii dar sub forma synth-urilor.

Kalopsia (Mark Otten Energetic Mix) De obicei un remix nu se poate compara cu originala. Aici intervine Mark Otten care ne contrazice. Remixul sau este foarte bun pentru un club si este mai organic si mai cald ca originala. Inceputul melodiei, si buildupul este progresiv fara intreruperi si asemanator cu multe melodii trance. Dar totul se schimba in breakdown cand intra breakdownul cu sunete de chitara care dau mai multa "caldura" si ne introduce intr-un peak cu elemente tribal. Vocea ramane, dar nu este la fel de evidenta ca in originala, ci se incadreaza in fundal.

Kalopsia (Monogato's Filth Remix) este un remix mai hard cu un baseline mai bine conturat si "intepat". Vocea se introduce in buildup, apoi un timp dispare. Pe parcursul melodiei vocea apare dar cu un loop la cateva din sunete, adaugandu-se un synth inversat. Peakul incepe cu un sunet foarte adanc si cu niste sunete de clape cu ecou. Peak-ul este putin mai techysi vocea parca se integreaza in sunetele melodiei si dispare, dar la o ascultare mai atenta ea este acolo. In sfarsitul melodiei se reintroduc sunetele de clape si vocea, baselineul devinind mai putin viloent.

Concluzia este ca The Blizzard au facut o treaba excelenta cu aceasta melodie, si au dus un pic mai departe genul euforic al muzicii trance. Ideea vocii pare a fi luata de la Super8 & DJ Tab, dar asemanarile sunt minime.


Puteti cumpara melodiile de la urmatoarele surse:

Pe vynil :

http://www.juno.co.uk/ppps/products/284710-01.htm&highlight=Kalopsia
http://www.4djsonly.com/4DJ/index/page=product_vinyl_item/parent=/productID=154705
http://www.htfr.com/more-info/MR234543
http://www.web-records.com/de/p/3866112/blizzard-kalopsia_mark_otten_mix
http://astral.armadamusic.nl/en/arma.home/ARMA.Catalog.Home.6vinyl/full/ac069151-kalopsia-en/Default.aspx

Digital :

http://www.trackitdown.net/genre/trance/track/382491.html
http://www.audiojelly.com

Momentan pe CD nu este disponibil.


2 comentarii:

Tidusss spunea...

Intamplator, se intampla sa caut ceva despre "The Blizzard" si am vazut blogul de fata, ba chiar mi-am facut cont special sa raspund unor mici greseli pe care le observ aici.

1. nu inteleg ideea cu Kalopsia euphoric/melodic...de fapt nu inteleg la ceea ce te referi prin euphoric, pentru ca nu este un gen de sine statator, poate vrei sa te referi la uplifting (din cate am vazut e un alias). tot aici nu vad de unde chestia asta cu upliftingul, in cel mai rau caz melodic, dar...kalopsia e destul de progressive trance si prin compozitie si prin sunet. M-ai facut sa deschid Abletonul special sa vad bpm-ul: la 135 n-ai sa vezi uplifting :) Cum ziceam, in cel mai rau caz melodic, dar nu imi suna nici a A&B, nici a Kyau&Albert, sunetul si compozitia o duc mult mai aproape de progresivul lui Nic Chagall, sau alte productii din generatia Coldharbour

2. e bassline, nu baseline :)

3. basslineul e tipic progresivului, beatul la fel, chiar nu vad nici o legatura cu goa/dark in ea...plus ca piesa nu e deloc dark

4. tocmai, ca remixurile sunt de regula cu mult mai bune decat originalul :)

5. la sfarsit, iar chestia cu genul euforic :)

P.S: Nu o lua in nume de rau, pur si simplu simteam ca trebuie sa lamuresc niste chestii...
P.P.S: Nu imi place piesa, mi se pare extrem de overrated :)

Tidusss spunea...

Si da, prefer Clif Coenraad - Manjula...desi e alt subgen de trance, poti sa le compari macar din punctul de vedere al vocii, si sentimentul pe care ti-l transmite piesa este tot pe undeva pe acolo, desi la Manjula este cu mult accentuat si putin diferit :)